Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


 
Till helgen startar årets serie av RallyX Nordic och den nordiska serien i rallycross tar även under året steget över till Lettland och Riga. Men först ut är klassiska Höljes. Och i fältet finns många intressanta namn.
 
Två spännande dagar är att vänta på Västerås Motorstadion i helgen då crosskart har SM-premiär. Totalt är 153 förare anmälda.
 
 
 
FIA Volunteers Weekend 2019 kommer att äga rum den 24-26 maj, för att fira de som gör bilsportandet möjligt genom att ge av sin tid för att göra motorsport möjlig runt om i världen. Funktionärerna.
 
 
För första gången sedan augusti 2015 stod inte en svensk förare på VM-pallen i rallycross. Närmast idag var Timmy Hansen som var fyra i finalen. Men fortsatt är Kevin Hansen i VM-ledning.
 
De senaste tre åren har världsmästaren varit svensk. De senaste två deltävlingarna har segraren varit svensk. Och det är en svensk i topp i VM-serien inför den tredje deltävlingen som körs på Spa Francorchamps.
 
Maj månad och IndyCar betyder framför allt en sak: Indy 500. Det mytomspunna ovalloppet, ett av idrottsvärldens största evenemang alla kategorier med sina 400 000 besökare, är nu bara några veckor bort.
 
 
 
 
Nationella klasserna i Rallycross startar SM-säsongen på Högstabanan i Haninge, söder om Stockholm på lördag den 11/5. Startfältet är över 70 bilar starkt, banan är tekniskt krävande och arrangören är på tå. Bra underhållning är att vänta!
 
Han har gedigen erfarenhet från tävlande inom bilsporten med meriter från både VM och EM. Nu blir västkustsonen Pier Steffansson ansvarig för att rekrytera in fler till bilsportrörelsen.
 

 

 

Gilla Eksjö RCK 2

SWISH NUMMER:

Bil:  123 275 18 99

Båt: 123 033 70 48

Postadress:
Eksjö RC Klubb - Bilsport
Norra Ågatan 26
57533 Eksjö

Besöksadress:
Nifsarp Raceway, Nifsarpsvägen 4
57596 Eksjö

Kontakt:
Tel: +46705664657
E-post: janne.eksjo@telia.com

Se all info

Våra sponsorer:

 

 

ElectroService

 

Ge-Ge Tvätten

 

Magnussons Däck

 

LantbruksService

 

Optimera

 

Maskin o Truck

 

EksjöVerken

 

Höglandets Markis

 

Bruzaholms Bruk