Hoppa till sidans innehåll

Vad är Radiostyrt Bilsport?


Vad är då Radiostyrd Bilsport?

Radiostyrd Bilsport är bilsportgrenen att växa med, oavsett om man är sju eller sjuttiosju år. Bilarna är små skalenliga bilar med förare vid sidan av, ofta med fullstora bilar som förebild.

Lura dig inte av bilarnas storlek. För i denna sportgren talas det samma språk som i depån på exempelvis Monza, när Ferrari vill ha mer fart genom kurva tre eller mer stabilitet i inbromsningen till Parabolica-kurvan! Inställningar av chassi, taktik, depåstopp, spårval och så vidare gör denna sportgren spännande utifrån både ett tekniskt och tävlingsmässigt perspektiv.

I Sverige har vi idag flera förare som tillhör världseliten vilka åker runt om i världen på tävlingar.

1:8 Off-Road

1:8 Off-Road bilarna drivs av förbränningsmotorer på 3,5 cc, vilka utvecklar cirka tre hästkrafter. Med tanke på att bilarna inte väger mer än runt 2.5 kg innebär det ganska höga hastigheter på raksträckorna. Inom denna klass går också att tävla med elmotorer.

Man kör på banor som är 250 till 350 meter långa med hopp och andra svårigheter. Banan består ofta av en blandning av underlag såsom lera, grus, asfalt, trä och konstgräs.

 

1:10 Off-road

1:10 Off-road bilarna i körs med elmotorer som i sin tur drivs av laddningsbara batterier. 1:10 off-road körs inomhus och utomhus. Ofta brukar denna klass köras på vintertårstiden då 1:8 off-road förarna inte längre kan köra ute.

 

 Är du intresserad av Radiostyrd Bilsport, tveka inte på att kontakta oss!

 

Källa: Radiostyrdbilsport.nu och sbf.se

Gilla Eksjö RCK 2

SWISH NUMMER:

Bil:  123 275 18 99

Postadress:
Eksjö RC Klubb - Bilsport
Norra Ågatan 26
57533 Eksjö

Besöksadress:
Nifsarp Raceway, Nifsarpsvägen 4
57596 Eksjö

Kontakt:
Tel: +46705664657
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer:

 

 

ElectroService

 

Ge-Ge Tvätten

 

Magnussons Däck

 

LantbruksService

 

Optimera

 

Maskin o Truck

 

EksjöVerken

 

Höglandets Markis

 

Bruzaholms Bruk