GDPR – Hantera personuppgifter

Den 25 maj 2018 infördes Dataskyddsförordningen – GDPR – som är en EU-förordning som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas.

För idrotten innebär det hårdare regler kopplat till vilka personuppgifter som får behandlas och på vilket sätt personuppgifter behandlas inom en organisation. Det påverkar samtliga ställen där personuppgifter finns såsom medlemsregister, tävlingssystem, resultatlistor, licenshantering, e-post och hemsidor eller liknande.

Eftersom personuppgifter är alla uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person går det således inte att göra en uttömmande lista på allt som anses vara personuppgifter. Några exempel är namn, personnummer, e-postadresser, bilder, telefonnummer och adress.

Här kan du läsa Eksjö RCK´s policy ang hantering av personuppgifter.

Policy Eksjö RCK GDPR

Här hittar du mer information om GDPR och vad du som ledare eller anställd i förening, distrikt eller klassförbund behöver tänka på för att följa GDPR.

Uppdaterad: 15 FEB 2020 16:06

Gilla Eksjö RCK 2